Een alcoholprobleem. Wat nu?

Erwin De Bisschop

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een alcoholprobleem. Wat nu?

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135879, geïllustreerd, 207 blz., May 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 438 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Het gebruik van alcohol is nauwelijks weg te denken uit onze samenleving, het is als het ware ingebed in onze levensstijl. Overmatig alcoholgebruik is dan ook één van de grotere problemen in de gezondheidszorg. In dit boek heeft de auteur samengebracht wat hij in zijn meer dan dertig jaar ervaring in het werken met alcoholmisbruikers als nuttig en werkbaar heeft ervaren. Hij gaat ervan uit dat ondanks het alcoholmisbruik cliënten de innerlijke kracht hebben om unieke, doeltreffende oplossingen te creëren voor hun problemen.
Het boek beschrijft specifieke en handige technieken voor het begeleiden van alcoholmisbruikers. Verpleegkundigen, ergotherapeuten, bewegingstherapeuten, psychologen, psychotherapeuten en artsen vinden in dit boek diverse efficiënte mogelijkheden die zowel toepasbaar zijn bij matig als excessief alcoholmisbruik. Het onderstreept hoe zowel begeleiders als cliënten een gezonde bevredigende toekomst voorop kunnen stellen en hoe cliënten dit met vallen en opstaan kunnen bereiken door te minderen of te stoppen met drinken.

Over de auteur
Erwin De Bisscop is een erkend oplossingsgericht cognitief systeemtherapeut met een jarenlange ervaring in het begeleiden van alcoholgebruikers. Hij werkt al meer dan dertig jaar in de PAAZ van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Hij is daar onder andere medeoprichter van het POC (poliklinisch ontwenningscentrum) waar hij therapeutisch coördinator is. Bovendien is hij directielid en erkend opleider (oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie en coaching) aan het Korzybski- instituut in Brugge.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.