De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor Eric Broeckaert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De integratief-holistische orthopedagogiek van Professor  ...

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135527, 221 blz., October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 430 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

redactie: Stijn Vandevelde; Jan Naert; Elisabeth De Schauwer; Florien Meulewater; Geert Van Hove; Lana De Clercq; Wouter Vanderplasschen

beschrijving

Dit boek is opgedragen aan en belicht het levenswerk van prof. dr. Eric Broekaert (1951-2016), die gedurende zijn hele loopbaan verbonden is geweest aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent. Het is geen 'klasssiek' liber amicorum geworden, maar een boek waarin een aantal belangrijke (in het Nederlands vertaalde) peer-reviewed artikelen van de hand van prof. Broekaert werden verzameld. Deze teksten geven een goed beeld van de achtergronden en evoluties in het denken van prof. Broekaert met betrekking tot de theoretische orthopedagogiek en meer specifiek met betrekking tot zijn integratief-holistische benadering van de handelingsorthopedagogiek. Daarnaast leiden een aantal hoofdstukken, geschreven door medewerkers van de Vakgroep Orthopedagogiek en jarenlange collega's van prof. Broekaert, het boek in en uit.
Het boek is relevant voor iedereen die in orthopedagogische theorievorming én ondersteuning is geïnteresseerd. Volgens de integratiefholistische benadering van prof. Broekaert zijn deze twee elementen (theorie en praktijk) immers delen van hetzelfde geheel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.