Sensoa Vlaggensysteem

reageren op seksueel [grensoverschrijnend] gedrag van kinderen en jogeren

Erika Frans; Thierry Franck

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Sensoa Vlaggensysteem

paperback/ gebrocheerd: € 46.30: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135381, geïllustreerd, 141 blz., July 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Het Sensoa Vlaggensysteem helpt om seksueel gedrag van kinderen en jongeren eerlijk te beoordelen en er gepast op te reageren. Maar je kan het Vlaggensysteem ook gebruiken om met kinderen en jongeren het gesprek aan te gaan over welk seksueel gedrag wel en niet oké is.
Centraal in het Sensoa Vlaggensysteem staan zes criteria voor gezond seksueel gedrag. Die bieden begeleiders, kinderen en jongeren houvast bij het beoordelen van seksueel gedrag, en dus ook bij de reactie daarop. Bovendien kunnen die criteria een leidraad vormen voor het eigen seksueel gedrag.
Het Vlaggensysteem is ontwikkeld door Sensoa in samenwerking met Movisie en het werkveld in Vlaanderen. Er zijn inmiddels al diverse afgeleiden ontwikkeld. Deze box bevat:
* het handboek waarin het Vlaggensysteem uitgelegd en onderbouwd wordt. In het boek staan ook methodes om met de kaartenset aan de slag te gaan. Achteraan staat een beknopte lijst van seksuele gedragingen die veel voorkomen op een bepaalde leeftijd. Die normatieve lijst stelt je in staat om het seksueel gedrag van kinderen en jongeren beter te beoordelen.
* een set van 44 kaarten waarop concrete situaties staan afgebeeld van seksueel gedrag van kinderen en jongeren. Elke situatie wordt beoordeeld aan de hand van de zes criteria voor gezond seksueel gedrag. Op basis van die beoordeling wordt een pedagogische reactie gesuggereerd. Uitstekend discussie- en oefenmateriaal.
* een set aanvullende werkkaarten met:
* de criteria voor beoordeling;
* het overzicht van de vlaggen;
* de richtlijnen tot pedagogisch handelen en het handelingsprotocol;
* de checklist bij de criteria: observatiepunten en richtvragen (2 kaarten).

Over de auteur(s)
Het Vlaggensysteem is ontwikkeld door Sensoa in samenwerking met Movisie en het werkveld in Vlaanderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.