Taalbeleid op school

handboek praktijk

Paula Eversdijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Taalbeleid op school

paperback/ gebrocheerd: € 30.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135343, 263 blz., September 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Scholen dienen oog te hebben voor veranderingen in de samenleving en moeten in staat zijn deze te vertalen naar hun onderwijs. Dit boek ondersteunt scholen bij het aangaan van deze uitdaging en gaat in op de vraag hoe ze dit in hun taalonderwijs kunnen vormgeven. Vele voorbeelden illustreren hoe scholen en docenten een brug kunnen slaan tussen theorie en praktijk.
In de eerste hoofdstukken worden de achtergronden van taalbeleid belicht. Vervolgens worden handvatten aangereikt waarmee schoolteams, taalwerkgroepen, schoolbegeleiders en taalcoördinatoren direct aan de slag kunnen op de eigen school. Er wordt aandacht besteed aan het schrijven van een taalbeleidsplan en het uitwerken van verbetertrajecten. Uitgangspunt is dat duurzame verbeteringen alleen tot stand kunnen komen als het hele team zich betrokken voelt bij het veranderproces. Daarnaast wordt er ingegaan op de mogelijkheden die het taalonderwijs biedt om leerlingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van de vaardigheden voor de 21ste eeuw.
Dit boek is de uitkomst van een denkproces over taalonderwijs en een zoektocht naar handvatten om kwaliteitsverhoging in de praktijk vorm te geven.

Over de auteur
Paula Eversdijk heeft een brede ervaring binnen het onderwijs. Ze ontwerpt en verzorgt nascholingscursussen op het gebied van taal en zorgverbreding en begeleidt schoolteams bij het uitvoeren van verbetertrajecten. Daarbij maakt ze gebruik van de ervaring die ze heeft opgedaan als docent in het primair onderwijs.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.