Praktijkboek over oplossingsgericht werken & visualisaties bij mensen met een verstandelijke beperking

visualiseer wat werkt

Chris De Rijdt; Chris Van Dam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praktijkboek over oplossingsgericht werken & visualisatie ...

paperback/ gebrocheerd: € 22.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135220, geïllustreerd, 174 blz., June 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

illustrator: Bart Serrien

beschrijving

Oplossingsgericht werken is zoveel meer dan een gespreksmodel of een aantal technieken. Het gaat over een manier van omgaan met elkaar, in het leven staan en kwaliteit geven aan jouw leven en dat van anderen.
Begeleiders focussen hoe langer hoe meer op het samen zoeken naar een oplossing. De gesprekken met cliënten zijn anders, ze groeien en zetten stappen om verandering teweeg te brengen.
Dit praktijkboek inspireert en geeft handvatten om oplossingsgericht aan de slag te gaan. Het gebruik van visualisaties helpt hierbij. De voorbeelden in het boek kunnen op maat worden aangepast.


Uit de inhoud:

Inhoudsopgave


Over de auteurS
Chris De Rijdt, bachelor in de orthopedagogiek, is praktijklector aan de Hogeschool Gent, Faculteit Mens en Welzijn. Ze werkte voordien als begeleidster/groepschef bij mensen met een verstandelijke beperking en bij kinderen met gedragsproblemen.
Bart Serrien is de bezieler en ontwerper van de Sclera-pictogrammen. Sclera vzw biedt ondersteuning aan uiteenlopende doelgroepen door het ontwerpen van pictogrammen en het geven van vorming op maat rond het gebruik van pictogrammen.
Chris Van Dam is staflid van het Korzybski Instituut in Brugge en praktijklector aan de Hogeschool Gent. Hij is vooral actief als coach, supervisor en trainer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.