Een vergadering voorzitten. De kunstgrepen

de kunstgrepen

Vincent Mertens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een vergadering voorzitten. De kunstgrepen

paperback/ gebrocheerd: € 13.40

ISBN: 9789044135022, 75 blz., March 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 100 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Vergaderen maakt integraal deel uit van onze overlegcultuur. Toch ergeren we ons vaak aan vergaderingen, omdat ze te lang duren, alle kanten opgaan, niet tot de essentie komen, zonder duidelijke conclusies eindigen,... De oorzaak is meestal het feit dat ze niet goed worden geleid. Als de voorzitter weet hoe je een vergadering goed moet voorzitten, verdwijnt de ergernis als sneeuw voor de zon. Bovendien krijg je ook minder vergaderingen, want een goede voorzitter vergadert enkel als dat nodig is.

Deze leidraad doorloopt alle stappen van de vergadering. Telkens wordt aangegeven welke knepen van het vak de voorzitter het best onder de knie krijgt om een uitstekend voorzitter te worden en daardoor vele vergaderaars het leven aangenamer te maken. Een vergadering voorzitten is veel meer dan gewoon van voren zitten. Tegelijk is het ook geen rocket science. Een goed voorzitter is goud waard, met dit boek bereikt hij het hoogste schavot.

Over de auteur
Vincent Mertens studeerde taal- en letterkunde, communicatiewetenschappen en rechtsgeleerdheid aan de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel. University College Leuven Limburg is zijn werkplek. Al 35 jaar zit hij vergaderingen voor in de welzijnswereld, het verenigingsleven, het onderwijs, de politiek, ...
Hij is, zoals dat heet, gepokt en gemazeld in de discipline van het voorzitten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.