Verbondenheid in de hulpverlening

Chris De Rijdt; Mark Heremans; Yvan Houtteman; Karel Schoonjans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verbondenheid in de hulpverlening

paperback/ gebrocheerd: € 28.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135015, 186 blz., May 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.3 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

De huidige maatschappelijke context die gekenmerkt wordt door tendensen zoals versnelling, digitalisering en besparingen, zet de relatie tussen cliënt en hulpverlener onder druk. Cliënten en hulpverleners krijgen steeds minder tijd om een duurzame samenwerkingsrelatie, die verankerd is in verbondenheid, uit te bouwen.

Toch vormt juist de samenwerkingsrelatie het meest wezenlijke in de ondersteuning van mensen in maatschappelijk kwetsbare leefsituaties. Elke hulpverlener is hiervan overtuigd en zoekt naar een manier waarop hij de relatie met de cliënt binnen deze context kan vormgeven.

In deze publicatie geven docenten en studenten op een bevlogen manier hun ervaringen en praktijkinzichten over verbondenheid weer en de manier waarop ze versterkt kan worden. Theoretische raamwerken en praktijkervaringen worden met elkaar gelieerd, wat resulteert in een palet van verschillende visies en persoonlijke praktijkervaringen. Dit inspireert hulpverleners in spe, maar ook wie al jarenlang actief in het werkveld staat.

Over de auteurs
Chris De Rijdt, Mark Heremans, Yvan Houtteman, Karel Schoonjans, Iris Storme, Els Thibau, Inge Van Erum, Vera Van Hove en Peter Walleghem zijn allen verbonden aan de Faculteit Mens en Welzijn van de Hogeschool Gent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.