Introductie tot epidemiologie en biostatistiek

Patrick Mullie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Introductie tot epidemiologie en biostatistiek

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044135008, 226 blz., May 2017
Formaat: 24.3 (h) x 17.4 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 435 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Een basiskennis van epidemiologie en biostatistiek is essentieel om de omvangrijke literatuur goed te begrijpen en om op wetenschappelijk correcte wijze te handelen en te behandelen. Voor medici en paramedici zijn ze essentiële instrumenten om optimaal te kunnen fungeren. En dit zeker in onze steeds harder hollende informatiemaatschappij.

Om het boek, dat duidelijke antwoorden geeft op essentiële vragen, voor elke belangstellende vlot toegankelijk te maken, besteedt de auteur ook uitdrukkelijke aandacht aan een didactische presentatie. In elk hoofdstuk komt dezelfde structuur terug, met gemeten rubrieken: korte introductie tot het hoofdstuk, blokken met interessante weetjes, toetsvragen, blokken met bijzondere informatie, samenvattingen ... Daarnaast zijn op vele plaatsen voorbeelden opgenomen.

Over de auteur
Patrick Mullie studeerde voeding- en dieetleer aan de Regaschool in Leuven en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij promoveerde tot doctor in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij doceert systematische literatuuranalyse aan de Vrije Universiteit Brussel en is lector voedingleer, epidemiologie en wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden aan de Erasmushogeschool in Brussel. Ook is hij onderzoeksdirecteur bij de Afdeling Epidemiologie en Biostatistiek van Defensie en research director aan het International Research Institute in Lyon. Daarnaast is hij als expert verbonden aan de Hoge Gezondheidsraad van België en aan de American Society of Nutrition.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.