Het lege nest

de relatiecoach biedt inzichten en kansen.

Karen Van den Broeck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het lege nest

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789044134827, 96 blz., February 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 188 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Wanneer de kinderen het huis verlaten, steken vaak spanningen de kop op. Toch biedt het lege nest vaak net nieuwe kansen, met meer tijd voor zichzelf en voor de relatie. Dat blijkt uit de cijfers en cases in dit boek. Partners gaan bewust nadenken over de toekomst. Daarbij worstelen vele koppels met dezelfde problemen: verschillen worden meer zichtbaar, geen aantrekking meer, ontrouw... Ze evalueren hun relatie en vragen zich af hoe het verder moet. Ze ontdekken elkaar opnieuw of besluiten de relatie te stoppen.

Wie er zelf niet uit geraakt, kan een beroep doen op een relatiecoach. Het lege nest. De relatiecoach biedt inzichten en kansen laat zien wat een relatiecoach kan betekenen en biedt een inspiratiebron aan hulpverleners om het thema bespreekbaar te maken. De cases helpen partners te reflecteren over hun eigen situatie. Met de vele gesprekstopics, handvatten en tips kunnen hulpverleners en partners zelf aan de slag. Partners vinden elkaar terug of slaan een eigen weg in. Het lege nest staat niet langer voor een periode van grote leegte, maar voor een periode vol nieuwe mogelijkheden.

Over de auteur
Karen Van den Broeck studeerde gezinssociologie aan de KU Leuven en volgde het postgraduaat Seksuologische hulpverlening aan het University College Leuven-Limburg. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd over systeemtheoretisch denken, contextuele hulpverlening, oplossingsgericht coachen en bemiddeling. Ze heeft als relatiecoach haar eigen praktijk Anasta in Bekkevoort en begeleidt zowel individuen als koppels.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.