Maximaal megataal

een boek vol tips voor meer taal, meer denken en meer onderwijstijd in de tweede en derde kleuterklas

Marlies Algoet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maximaal megataal

paperback/ gebrocheerd: € 34.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044134308, 140 blz., June 2016
Formaat: 29.6 (h) x 21.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 628 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Maximaal Megataal: Een boek vol tips voor meer taal, meer denken en meer onderwijstijd in de tweede en derde kleuterklas. De lang verwachte opvolger van Minimaal Maxitaal: Een boek vol talige tips bij routines in de onthaalklas en de eerste kleuterklas.

Kleuters met een sterk ontwikkelde taal- en denkvaardigheid kennen meer schoolsucces dan minder vaardige klasgenootjes. Om alle kleuters van de tweede en derde kleuterklas (groepen 1 en 2) maximale ontplooiingskansen te schenken op het vlak van taal- en denkvaardigheid, voorziet Maximaal Megataal in een 'handig' kader: de taal-denkhand.

'Dankzij het handje geef ik veel meer autonome denkkansen aan mijn vierjarigen. Dat past perfect bij hun leeftijd: ze willen graag zelfstandig worden en ze zijn zo nieuwsgierig naar de wereld om zich heen.' Juf Liesbet

Naast de taal-denkhand biedt Maximaal Megataal ook inspiratie om negen routines en activiteiten die dagelijks of vaak terugkeren, zoals het onthaal, het keuzemoment en het fruitmoment krachtiger bij de ontwikkelingsbehoeften van de vier- en vijfjarigen te laten aansluiten. De keuze voor deze negen momenten is gebaseerd op recent onderzoek in Vlaanderen en Brussel.

'Ik heb mijn onthaal helemaal omgegooid. Ik ben meer bezig met de essentie: het onthalen van de kleuters en hun ouders en ik pas natuurlijk de taal-denkhand toe. Ik sta nu nog dichter bij mijn kleuters en we kunnen veel sneller aan het werk.' Juf Jamillah

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.