Bikkeltjes met lef

prentenboek

Inke Brugman; Renate van Leeuwen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 23.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044134216, geïllustreerd, 120 blz., August 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

illustrator: Roger Weide

beschrijving

Het prentenboek Bikkeltjes met lef start met een spannend verhaal over Bikkellandia, een land vol speciale kinderen met bijzondere krachten. Wil jij ook een Bikkellandiër worden? Leer dan hoe je staat, kijkt, klinkt én denkt als een echte Bikkel. Bikkelboy Bob en Bikkel Babet helpen je hierbij, terwijl Pieper Piet, Woeste Wilma en Chill Bill laten zien hoe het ook anders kan. Maar wat is nu het handigste in welke situatie?

Leer hoe je stevig staat, zodat broedkip Barbara jou niet overslaat. En durf jij 'nee' te zeggen tegen de blozende bavianen? Help de blauwe Bibberbeer denken als een echte Bikkel. En kan Chill Bill bange badmeester Barend van zijn paniek afhelpen?

Bikkeltjes met lef is een boek uit de Bikkel-reeks: een serie boeken (met ook trainingen en lesmethodes als je dat wilt) om stevig en sterk in het leven te leren staan. Kinderen, ouders en begeleiders grijpen gemakkelijk terug op de herkenbare typetjes met bijbehorend gedrag. Bikkeltjes met lef is een boek voor kinderen vanaf 4 jaar, gericht op het vergroten en verstevigen van de sociaal-emotionele ontwikkeling. Gebaseerd op de principes uit de cognitieve gedragstherapie en schematherapie leren jonge kinderen zich weerbaar op te stellen.

Over de auteurs
Inke Brugman is orthopedagoog en oprichter van Spectrum Brabant en Bikkeltrainingen.nl, gevestigd in Eindhoven. Zij is auteur van onder meer 'Bikkels in de dop', 'Brugklas Bikkels' en andere titels uit de Bikkel-reeks.
Renate van Leeuwen is leerkracht en innovatiemanager bij Spectrum Brabant. Zij is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van diverse Bikkeltrainingen en co-auteur van onder meer 'Huiswerk Bikkels'.
De tekeningen zijn van Roger van der Weide. Hij is afgestudeerd aan De Eindhovense School (tegenwoordig Sint-Lucas) en de Unit Academie en werkt nu als animator.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.