Lesson study

een praktische gids voor het onderwijs

Siebrich de Vries; Nellie Verhoef; Sui Lin Goei

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lesson study

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044134049, 140 blz., May 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 282 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Lesson Study is een effectieve benadering voor onderwijsprofessionalisering die in Nederland snel aan populariteit wint. Het is een werkwijze waarbij docenten in teamverband een cyclus doorlopen om het leren van leerlingen te verbeteren. De cyclus bestaat uit de volgende stappen:

-Oriënteren en doelen stellen.
-Ontwerpen van de onderzoeksles met een didactiek om alle leerlingen te bereiken.
-Geven van de eerste onderzoeksles.
-Nabespreken van de eerste onderzoeksles.
-Herzien en nogmaals geven van de onderzoeksles.
-Reflecteren en delen van resultaten.

De kern van dit praktische boek is een uitgebreid draaiboek met allerlei ondersteunend materiaal om Lesson Study uit te voeren. Daarnaast bevat het een inleiding met achtergronden over Lesson Study, en aparte hoofdstukken over het leiden en begeleiden van Lesson Study, de onderwijscontexten met veel praktijkvoorbeelden waarin Lesson Study toegepast kan worden en hoe Lesson Study verduurzaamd kan worden. Het boek wordt ondersteund door een website.

Over de auteur(s)
Siebrich de Vries is lerarenopleider, onderzoeker en projectleider op het gebied van Lesson Study bij de lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen.
Nellie Verhoef is universitair hoofddocent, lerarenopleider en onderzoeker op het gebied van de effecten van Lesson Study op de didactiek van de wiskunde bij de Universiteit Twente.
Sui Lin Goei is lector bij de Hogeschool Windesheim en programmaleider Lesson Study bij het Universitair Centrum Gedrag en Bewegen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.