Trauma binnenstebuiten

verbanden bij psychische wonden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Trauma binnenstebuiten

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044133998, 232 blz., June 2016
Formaat: 24.3 (h) x 16.3 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

serienaam/reeks: Reeks Psychoanalytisch Actueel

redactie: Mark Kinet

beschrijving

Het psychotrauma lijkt in de maatschappij en in de geestelijke gezondheidszorg aan een opmars bezig. Het goede nieuws is dat het meer bespreekbaar is geworden. Het slechte nieuws is dat het impact en de gevolgen ervan niet altijd juist worden ingeschat.
In dit boek gaat het niet zozeer om wat natuurrampen of oorlogsgeweld aanrichten maar om verborgen en onzichtbare breuken of kwetsuren die ons door medemensen of zelfs vertrouwensfiguren worden aangedaan. De psychoanalyse heeft ook over deze kwestie geen eenvoudige opvatting. Het gaat om een complexe materie met gevolgen voor vertrouwen, gehechtheid, ontwikkeling, psychosociaal en -seksueel leven enzovoort. Binnen- en buitenwereld, fantasie en realiteit, dader en slachtoffer blijken daarbij in elkaar over te lopen.
Deze bundel bevat naar goede gewoonte bijdragen uit diverse theoretische en klinische hoeken. Voor het eerst worden ze ook aangevuld met het getuigenverslag van een ervaringsdeskundige. Leren we vaak niet het meest door goed naar onze patiënten te luisteren?

Over de auteurs
Met bijdragen van Ariane Bazan, Frédéric Declercq, Marijn Depraetere, Nele Fiers, Mieke Hoste, Mark Kinet, Nelleke J. Nicolai en Myriam Van Gael.
Mark Kinet is psychiater-psychotherapeut in de Kliniek St.-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, te Pittem en voert zelfstandige psychoanalytische praktijk te St.-Martens Latem. Hij is hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel en bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.