Ouderen met karakter

Noud Engelen; Bas van Alphen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ouderen met karakter

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044133943, geïllustreerd, 95 blz., April 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

serienaam/reeks: Reeks Senioren in de maatschappij

beschrijving

In dit derde boek in de reeks Senioren in de maatschappij, staat de samenhang van persoonlijkheid en ouder worden centraal. Het boek geeft informatie over de vorming van de persoonlijkheid in de jeugd en de persoonlijkheidsontwikkeling tijdens de levensloop. In zes hoofdstukken wordt toegewerkt naar de interactie tussen het karakter en veroudering. Speciale aandacht bestaat er voor problemen bij het ouder worden die samenhangen met persoonlijkheidsproblematiek.

De auteurs beschrijven praktijksituaties en recente wetenschappelijke inzichten op dit intrigerende terrein van de psychologie en psychiatrie. Het boek is bestemd voor een breed publiek van geïnteresseerden, maar in het bijzonder voor mensen die werkzaam zijn in de welzijns- en gezondheidszorg voor ouderen.

Over de auteur(s)
Drs. G.J.J.A (Noud) Engelen studeerde psychogerontologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werkte vele jaren als klinisch ouderenpsycholoog in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en verrichtte wetenschappelijk onderzoek op het terrein van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen. Sinds 2001 is hij directeur van Mondriaan Ouderen in Heerlen-Maastricht.

Prof. dr. S.P.J (Bas) van Alphen is als gezondheidszorgpsycholoog en programmaleider werkzaam bij Mondriaan Ouderen in Heerlen-Maastricht. In 2006 promoveerde hij op diagnostische aspecten van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2012 is hij als bijzonder hoogleraar klinische ouderenpsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.