Kaat wil niet meer op bezoek

het ouderverstotingssyndroom

Ludo Driesen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kaat wil niet meer op bezoek

paperback/ gebrocheerd: € 19.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044133899, 139 blz., June 2016
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 262 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

beschrijving

Als een kind na de echtscheiding geen contact meer wil met een van zijn ouders... Het PAS - Parental Alienation Syndrome of Ouderverstotingssyndroom is een begrip dat ingeburgerd is bij onder meer hulpverleners en juristen die zich met echtscheiding bezighouden. Niettemin wordt het begrip ook bekritiseerd. Het ouderverstotingssyndroom is niet alleen moeilijk te definiëren, het is nog veel moeilijker vast te stellen en te behandelen. Het komt voor bij heel wat vechtscheidingen en mag beschouwd worden als een van de ergste loyaliteitsconflicten en zelfs als een vorm van kindermishandeling.
Hoe kan het ouderverstotingssyndroom worden vastgesteld? Zijn er juridische of psychologische oplossingen? En omdat de ouders, de ex-partners, veruit het grootste aandeel hebben in het ouderverstotingssyndroom, rijst de vraag of we niet beter spreken van het ex- partnerverstotingssyndroom ... Dit boek is geschreven voor hulpverleners, juristen, ouders en allen die te maken hebben met echtscheiding, vechtscheiding en ouderverstoting, en ook voor de grootste slachtoffers, de kinderen.

Over de auteur
Ludo Driesen, klinisch kinder- en jeugdpsycholoog en gedragstherapeut, is verbonden aan het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Limburgs Instituut voor Therapie en Integrale Personenzorg, Campus Noord-Limburg in Overpelt. Hij heeft diverse boeken over geestelijke gezondheidszorg en opvoeding op zijn naam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.