Slim onderpresteren aanpakken

Tania Gevaert; Ophélie Desmet

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044133585, geïllustreerd, 215 blz., April 2016
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 407 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

illustrator: Nico Rondelez

beschrijving

Onderpresteren is een hardnekkig fenomeen dat menig ouder en leerkracht kopzorgen geeft. Opgemaakt in twee delen biedt dit boek handvatten voor de begeleider - leerkracht en/of ouder - én de onderpresteerder zelf. De auteurs gaan veel verder dan het beschrijven van het probleem. Naast de typen onderpresteerders wijzen ze een slimme aanpak aan, zodat de inspanningen van zowel de begeleiders als de onderpresteerders tot echte verandering kunnen leiden.

Het eerste deel, de begeleidershandleiding, vertrekt van inzichten in het fenomeen maar gaat snel over in handige aanbevelingen voor de praktijk. Voor de onderpresteerder zelf is in een tweede deel een werkboek ontwikkeld, met veel reflectieopdrachten en tips om het onderpresteren aan te pakken.

Over de auteur(s):
Tania Gevaert, sociaal werker, is actief als gezins- en onderwijscoach bij 'Samen Slimmer Groeien' in diverse settings in België.
Ophélie Desmet, pedagoog, met specialisatie in onderwijs- en opleidingskunde, werkt in een zelfstandige praktijk in Hasselt, met kinderen en jongeren aan groei en het ontsluiten van hun capaciteiten.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.