De culinaire ziel van Nederland

aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders

Eddie Niesten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De culinaire ziel van Nederland

paperback/ gebrocheerd: € 50.40: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044133516, geïllustreerd, 392 blz., September 2016
Formaat: 24.1 (h) x 16.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 773 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

serienaam/reeks: Reeks Keuken en Tafel

beschrijving

Steeds meer 'Hollandse' chef-koks verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een 'inhaalbeweging' beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk. Maar misschien ook weer niet.

Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt in alle opzichten verrijkend.

Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen. Vele 'oude' recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt. Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis. Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en waarom van de Nederlandse culinaire ziel.

Over de auteur
Eddie Niesten (° Maastricht) werkte bij een landbouwonderzoeksinstituut in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hij geeft tal van lezingen, workshops, opleidingen rond diverse thema's in de sfeer van landbouw en voeding. Zopas startte hij met 'Goesting?! - Centrum voor Eet en Drinkcultuur' aan de grens met Nederland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.