De weg is wijzer dan de wegwijzer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De weg is wijzer dan de wegwijzer

paperback/ gebrocheerd: € 28.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044132892, 255 blz., June 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 494 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

redactie: Ulrich Libbrecht; Pierre Bisschop; Daan Oostveen

beschrijving

Toen Ulrich Libbrecht vanaf de jaren 1970 Vlaanderen en Nederland inspireerde met 'oosterse wijsheid voor de westerse mens' was dit pionierswerk. Ondertussen heeft de globalisering zich verder voltrokken, is boeddhisme en meditatie geen exotisme meer en is China dichterbij gekomen.

Hoe kijkt de filosoof nu tegen deze ontwikkelingen aan? Dit boek is ontstaan uit gesprekken waarin Libbrecht op een meesterlijke wijze oosterse en westerse inzichten integreert tot een nieuw antwoord op actuele vragen en universele thema's. Hierin benadrukt hij de waarde van natuur, wetenschap en religieus bewustzijn in de betekenis van re-ligare: herverbinden. In dit boek zet hij geen theorie uiteen, maar neemt de lezer mee op de boeiende weg van het denken, doortrokken van ontroering en een rijke levenservaring.

Over de auteur
Prof.em.dr. Ulrich Libbrecht doceerde Chinese klassieke studies, Chinese filosofie en comparatieve filosofie aan de KU Leuven. Hij ontwikkelde een model voor comparatieve filosofie waarin hij wereldbeelden uit Oost en West vergelijkt en integreert. Hij schreef hierover tal van boeken en stichtte in Antwerpen en Utrecht een School voor comparatieve filosofie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.