Woordenboek filosofie geheel herziene en aangevulde uitgave

Harry Willemsen; Peter de Wind

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Woordenboek filosofie geheel herziene en aangevulde uitgave

gebonden: € 51.40: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044132281, 648 blz., April 2015
Formaat: 25.1 (h) x 17.2 (b) x 5.1 (d) cm. Gewicht: 1369 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Voor de discipline of het vak filosofie op elk onderwijsniveau bestaat de behoefte aan een bruikbaar en geactualiseerd woordenboek. In niet mindere mate geldt dit ook voor de ruimere kring van het meestal erudiete - niet-filosofische geschoolde - lezerspubliek. In dit gemis wordt met dit Woordenboek Filosofie voorzien.
Het woordenboek kenmerkt zich door de presentatie van uitsluitend filosofische termen en begrippen. Biografieën van filosofen zijn bewust niet opgenomen, wel worden stromingen, richtingen of scholen behandeld, die verwant zijn aan het denken van bepaalde filosofen, zoals platonisme, aristotelisme, stoïcisme, thomisme, spinozisme, kantianisme, hegelianisme, nietzscheanisme, lacanisme, enz. Ook stromingen met een filosofische achtergrond komen uitgebreid aan bod, zoals anarchisme, liberalisme en marxisme.
In deze herziene editie zijn ook nieuwe wijsgerige termen opgenomen, die voortkomen uit recente filosofische ontwikkelingen op sociaal- economisch, politiek, technisch-technologisch, moreel-ethisch en natuurfilosofisch gebied. Een prominente plaats werd voorbehouden voor de discipline 'genderstudies', die de voorbije twintig jaar een belangrijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Daarnaast mag in een hedendaags woordenboek filosofie de niet-westerse filosofie in al haar vormen, niet ontbreken. De belangrijkste stromingen worden besproken, alsook de essentiële basisgedachten van de betreffende filosofieën.

Over de auteurs:
Een omvangrijke groep Nederlandse en Vlaamse filosofen was betrokken bij de samenstelling van dit naslagwerk. Het totale aantal medewerkers bedraagt meer dan honderd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.