Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening

cirkels van empowerment

Wim Joosen; Wilma van der Vaart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044132007, 200 blz., July 2014
Formaat: 24.2 (h) x 17.2 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening. Cirkels van empowerment (3e druk - 2017) verschenen bij Garant Uitgevers.

De termen 'oplossingsgericht werken' of 'hulpverlenen' kunnen verwarrend overkomen, alsof de professionals de oplossing voor het probleem van de cliënt in huis hebben. In tegendeel, de cliënten zijn zelf voor hun eigen ervaringen, problemen en perspectieven verantwoordelijk. Hulpen dienstverleners zijn wel deskundig in het begeleiden van dit hulp- of dienstverleningsproces. Deze visie bepaalt steeds meer het maatschappelijk werk en de sociale dienstverlening, het welzijnswerk, de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Oplossingsgerichte hulp- en dienstverlening is een overzichtelijke, praktische, vraaggerichte manier van werken, waarbij de relatie tussen cliënt en werker weer centraal staat. Het boek geeft ook de theoretische verdieping tot één methodisch geheel weer: Cirkels van empowerment.

Deze uitgave is bestemd voor uitvoerenden in de hulp- en dienstverlening, werkbegeleiders, praktijk- en teamleiders, studenten, docenten, en andere (aanstaande) professionals die belangstelling hebben voor een krachtgerichte visie en methode van werken.

Wim Joosen en Wilma van der Vaart zijn beiden staffunctionaris, trainer en coach bij Traverse, Organisatie voor maatschappelijk welzijn in Westelijk Noord-Brabant. Samen hebben zij het bureau Cirkels, praktijk voor oplossingsgericht werken, opgericht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.