Verslaving en persoonlijkheidsstoornissen

Peter De Bruyn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verslaving en persoonlijkheidsstoornissen

paperback/ gebrocheerd: € 24.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044131178, geïllustreerd, 213 blz., April 2014
Formaat: 24.3 (h) x 16.2 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 392 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek:

Verslaving en persoonlijkheidsstoornissen zijn twee problemen die op zich al voor heel wat moeilijkheden zorgen. Geregeld komen ze samen voor. Zij vormen dan een combinatie waarop niet enkel hulpverleners in de verslavingszorg hun tanden stuk bijten. Deze mensen vinden we op andere momenten van hun leven ook terug in tal van vormen van hulpverlening: geestelijke gezondheidszorg, algemene welzijnszorg, justitiële hulpverlening ... Soms is er geen georganiseerde hulp en wegen ze zwaar op hun omgeving.

Dit boek doorbreekt het therapeutisch pessimisme dat vaak te horen valt. Zonder naïef te zijn wil het bijdragen aan meer begrip, meer hoop en realistische verwachtingen in het denken over en behandelen van deze moeilijke problematiek. Bijzondere aandacht krijgen de antisociale en de borderline persoonlijkheidsstoornis. Hoe manifesteert deze combinatie zich in het dagelijkse leven? Erg belangrijk is de herkenbaarheid, in de hoop dat die ook erkenning biedt van de grote last, niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook voor hun omgeving en voor hulpverleners. Maar herkenning en erkenning betekenen niet berusting of gelatenheid. Tegelijk worden vanuit de kennis over verslaving en aan de hand van denkschema's uit werkzame therapieën over persoonlijkheidsstoornissen handvatten aangereikt voor het omgaan met deze mensen en hun problemen.

Over de auteur(s):

Peter De Bruyn is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Hij heeft een jarenlange ervaring in de drugshulpverlening, achtereenvolgens in ADIC - Antwerps Drug Interventie Centrum - en De Spiegel, begeleidingscentra van drugverslaafden. Binnen het opleidingsaanbod van de VAD, de Vlaamse koepelvereniging van organisaties op het terrein van alcohol en andere drugs, verzorgt hij vormingen rond verslavingsgedrag, groepswerk binnen (semi-)residentiële behandeling en de dubbeldiagnose verslaving-persoonlijheidsstoornissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.