Ankura

basiswoordenlijst Oudgrieks

Toon van Hal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ankura

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044130928, geïllustreerd, 246 blz., September 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 478 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Dit overzicht van meer dan tweeduizend frequent gebruikte woorden in Oudgriekse teksten is bedoeld voor studenten hoger onderwijs en docenten middelbaar onderwijs, alsook voor iedereen die oude kennis wil opfrissen.

De verwerving van een beredeneerde basiswoordenschat staat garant voor een duurzamere leeservaring en dringt de afhankelijkheid van het woordenboek bij het lezen van Oudgriekse teksten aanzienlijk terug.

De lijst is samengesteld op basis van een breed corpus van klassieke auteurs, waarin niet alleen de redenaars, filosofen en geschiedschrijvers, maar ook de dramaturgen en de epische dichters vertegenwoordigd zijn.

Het instuderen van woorden kan heel wat meer zijn dan een noodzakelijk kwaad. De uitgebreide etymologische informatie reikt niet alleen ezelsbruggetjes aan, maar zorgt tevens voor een blik op de Indo-Europese voorgeschiedenis en het Nieuwgriekse voortleven. Een afsluitend gedeelte 'Oudgriekse woordbouw' laat tenslotte zien met welke strategieën de basiswoordenschat effciënt kan worden verrijkt.

Over de auteur
Toon Van Hal is docent Oudgriekse taalkunde aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven. In zijn onderzoek beweegt hij zich op het snijvlak van de klassieke en oosterse talen, de linguïstiek en de geschiedenis. De meeste van zijn publicaties spitsen zich toe op de (voor)geschiedenis van de vergelijkende taalkunde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.