Over leven in werk

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 26.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044130775, 236 blz., October 2013
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 459 gram.

Uitgever: Garant - Uitgevers n.v.

serienaam/reeks: Cahiers Campus Gelbergen

redactie: Hans Wesseling; Suzan Langenberg

beschrijving

De crisis die onze politici bezig houdt, is een andere dan die wij, eenvoudige stervelingen, ervaren. Bij ons gaat het niet om de 3%-norm of een verlaging van de rating op de financiële markten. Crisis komt bij ons hard en concreet aan. Het voelt als een onvrijwillig aangegane verandering door onder meer grensverleggende technologie en globalisering. Het heeft invloed op ons privéleven en op de organisatie van werk.

De verschillende crises, zoals die van de financiële wereld, de legitimatiecrisis van de Europese Unie, de grote werkloosheid onder jongeren in vele landen en de globale milieuproblematiek, leiden tot een breuk met vaste waarden die het samenleven en werk tot nu toe in stand hielden. Het nieuwe is geen logisch gevolg van wat achter ons ligt: het doet zich voor als nieuw zonder voorgaande. Het is bijvoorbeeld niet geheel voorspelbaar wat de technologie op termijn gaat betekenen voor menselijke verhoudingen en voor de organisatie van werk.

De artikelen in dit boek verkennen de rol van Human Resources management in een sterk veranderende omgeving. Dit gebeurt binnen de morele dimensie waarin de HR-professional zich hoe dan ook begeeft. Verschillende intermediaire rollen tussen werknemer en werk worden besproken: de arbeidsbemiddelaar, de evaluator, de selectie- en wervingsadviseur, de opleider, de klokkenluider. Dit gebeurt via begrippen als gastvrijheid, moed, integriteit, schuld, eerlijkheid.

Dit boek stelt professionals uit de HR-discipline en andere betrokkenen in staat om zich opnieuw te oriënteren en daardoor een herpositionering in de organisatie aan te gaan. Via de HR-discipline (her)oriënteert de werknemer zich en over-leeft hij in zijn werk.

Over de auteur
Hans Wesseling (Denkfabriek HR&Ethiek) en Suzan Langenberg (Campus Gelbergen) werken sinds enige tijd samen rond de plaats van Human Resources Management in de organisatie.

Cahiers Campus Gelbergen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.