Waarheid, durven... trauma

seksueel grensoverschrijdend gedrag tussen kinderen en jongeren

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789044130584, 79 blz., February 2014
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 157 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

serienaam/reeks: Cahiers Seksuele Psychologie & Seksuologie

redactie: Stef Anthoni; Inge Vanderstraete; Els Swolfs

beschrijving

Over het boek:

In de media, in scholen en bij vertrouwenscentra kindermishandeling komen er de laatste tijd meer en meer situaties aan het licht van seksueel grensoverschrijdend gedrag door kinderen en jongeren op andere kinderen.
Dergelijke gebeurtenissen lokken heftige reacties uit bij ouders, opvoeders en de omgeving zoals onder meer uit de media blijkt.
Achter deze onthutsende feiten gaan steeds verschillende verhalen schuil : het verhaal van de betekenis voor jongeren en hun ontwikkeling, het verhaal van de impact op ouders en het verhaal van het tumult op de school. Dit boek besteedt ruim aandacht aan de effecten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag op alle betrokken partijen.
Deze verschillende verhalen getuigen allemaal van verwarrende emoties en complexe dynamieken. Er spelen soortgelijke parallelle processen bij kinderen, ouders en scholen. Juist deze gemeenschappelijke processen bieden de mogelijkheid om op zoek te gaan naar herkenning en verbinding.
Gegroeid vanuit de praktijk en de ervaringen van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling gaat het boek verder in op hulp én kansen op herstel voor kinderen, ouders en hun omgeving.

Over de auteur(s):

Stef Anthoni is Algemeen Directeur van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Antwerpen. Inge Vanderstraete is medisch directeur op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen. Els Swolfs is coördinator op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Turnhout.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.