Grammatica van de Nederlandse zin

Willy Vandeweghe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grammatica van de Nederlandse zin

paperback/ gebrocheerd: € 31.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044130546, 366 blz., October 2013
Formaat: 24.2 (h) x 17.2 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 689 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek:

Dit boek behandelt de grammaticale structuur van de Nederlandse zin. Dat gebeurt aan de hand van de ontleding in zinsdelen, die stuk voor stuk een bespreking krijgen. Niet alleen de onderlinge relaties tussen de zinsdelen maar ook de inwendige structuur of binnenbouw van de constituenten krijgt aandacht. De opbouw van de zin wordt zo inzichtelijk mogelijk gemaakt vanuit een valentietheoretisch uitgangspunt, met aandacht voor de rol van referentie en predicatie.

Bij de behandeling van de woordvolgorde wordt de syntactische benadering aangevuld met overwegingen van semantische en pragmatische aard. Behalve van de enkelvoudige zin en van de zinsconstituenten biedt het boek ook een overzicht van de samengestelde zin, met speciale aandacht voor de types bijzinnen.

Met het oog op de didactische bruikbaarheid wordt systematisch aandacht besteed aan technieken die kunnen helpen bij de analyse van concrete zinnen. Het boek is in de eerste plaats als studieboek bedoeld in de bachelorjaren van taal- en vertaalopleidingen.

Over de auteur(s):
Willy Vandeweghe is erehoogleraar Nederlands van het Departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent. Hij is momenteel vast secretaris bij de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL).

De medewerkers
Magda Devos is ereprofessor Nederlandse Taalkunde van de Universiteit Gent, en Fons De Meersman is erehoogleraar Nederlands aan het Departement Vertaalkunde van de Hogeschool Gent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.