Eeuwenoude teksten in een nieuw licht

de dode zeerollen, Qumran en de Bijbel

Hans Debel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eeuwenoude teksten in een nieuw licht

paperback/ gebrocheerd: € 31.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044130003, geïllustreerd, 315 blz., October 2012
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 605 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek:
Nu de Dode Zeerollen zestig jaar na hun ontdekking allemaal zijn gepubliceerd, maakt dit boek een balans op van het belang van de rollen. Het wijst complottheorieën over het verbranden van rollen of het bewust verzwijgen van hun inhoud radicaal van de hand, maar houdt tegelijk vol dat ze onze visie op het ontstaan van de Bijbel fundamenteel hebben veranderd.

Het boek vertelt uitgebreid het verhaal van de verrassende ontdekking en de moeizame publicatie van de rollen en schetst een gedetailleerd beeld van de gevarieerde inhoud van deze eeuwenoude teksten, die nabij Qumran en elders in de woestijn van Juda werden ontdekt. Daarna staat de auteur stil bij de identiteit van de inwoners van Qumran, die vaak worden beschouwd als de mysterieuze Essenen die bij enkele klassieke auteurs beschreven staan.

Tot slot komt in de laatste hoofdstukken aan bod hoe de rollen de studie van de tekstoverlevering van het Oude Testament en van het religieuze milieu waarin het Nieuwe is ontstaan, hebben beïnvloed.

Over de auteur(s):
Hans Debel studeerde godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven, waar hij promoveerde in de Bijbelwetenschap en nu postdoctoraal onderzoeker van het F.W.O.-Vlaanderen is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.