Lezen leren, leuk!

samen aan de slag met lezen

Annemieke Bos; Hanneke Brinkhuis; Victorine Meuwissen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lezen leren, leuk!

gebonden: € 18.50

ISBN: 9789044129847, geïllustreerd, 48 blz., October 2012
Formaat: 32.1 (h) x 25.9 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 497 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

illustrator: Annelies Vossen

beschrijving

Over het boek:

'Lezen leren, leuk!' is een werkmap voor ouders van kinderen van groep 1 tot en met groep 8, die hun kind willen helpen bij het (leren) lezen. De map is bedoeld als een 'lees-groeiboekje' waarmee de ouders zelf de leesontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren en volgen.

'Lezen leren, leuk!' biedt ouders praktische informatie, tips en handvatten om hun kind te helpen bij het leren lezen. Een uitgangspunt is dat ouders, kind en school samenwerken bij het (leren) lezen en dat daarbij het leesplezier voorop staat.

Zoals consultatiebureaus werken met een groeiboekje, zo kunnen ouders, scholen en kinderen samen aan de slag met dit "groeiboekje voor het lezen". Het is een boekje in de vorm van een map, waarin ouders en leerkrachten de leesontwikkeling van hun kind kunnen bijhouden gedurende de hele basisschoolloopbaan.

Ook bevat het informatie en adviezen over wat ouders thuis kunnen doen om het lezen te stimuleren. Zo kan het een vaste plek krijgen in de (10-minuten)-gesprekken tussen school en ouders. Bij de map hoort een ouderavond en een train-de-trainer voor leerkrachten om ouders en scholen te ondersteunen.

Over de auteur(s):
Annemieke Bos is pedagoog en trainer bij OUDERS & COO, de landelijke organisatie van en voor ouders, ouderraden (OR) en medezeggenschapsraden (MR) in het protestants-christelijk en oecumenisch onderwijs.

Hanneke Brinkhuis is pedagoog en senior adviseur bij Expertis, Onderwijsadviseurs.

Victorine Meuwissen is orthopedagoog en beleidsadviseur bij de Nederlandse oudervereniging Katholiek Onderwijs (NKO), de landelijke vereniging voor ouders met kinderen in het katholiek basis- en voortgezet onderwijs.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.