Handboek spraakapraxie bij volwassenen

Frank Paemeleire

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek spraakapraxie bij volwassenen

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044129151, geïllustreerd, 226 blz., June 2012
Formaat: 25.1 (h) x 20.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 536 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek
Spraakapraxie is een complexe neurogene communicatiestoornis die, zeker in combinatie met afasie, frequent voorkomt. Dit handboek combineert evidence based informatie met klinische ervaring.

Eerst wordt het concept spraakapraxie gedefinieerd en worden de voornaamste symptomen geïllustreerd. Dan komen de diagnostische criteria, de beschikbare diagnostische instrumenten en de differentiële diagnostiek met andere neurogene communicatiestoornissen aan bod. De integrale stimulatiemethode en de principes van motorisch leren vormen de fundamenten van het behandelingsconcept, dat concreet vorm krijgt in verschillende therapiemethodes, zoals de Sound Production Treatment, Melodic Intonation Therapy en Speech-Music Therapy for Aphasia. Aan de hand van het ICF-model en een getuigenis wordt tenslotte de psychosociale impact van de stoornis behandeld.

Het handboek bevat meer dan 40 verwerkingsopdrachten en 50 kaders met klinisch bruikbaar materiaal.

Over de auteur
Frank Paemeleire is verbonden aan de Logopedische Dienst van het Algemeen Ziekenhuis Maria-Middelares in Gent en hij is lector aan de opleiding Professionele Bachelor in de Logopedie en de Audiologie van de Arteveldehogeschool in Gent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.