Psychiatrie in de klas

kompas bij opbrengstgerichte handelingsplannen in het onderwijs

Giel Vaessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychiatrie in de klas

paperback/ gebrocheerd: € 25.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044128994, geïllustreerd, 220 blz., March 2012
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 417 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek:

Passend en opbrengstgericht onderwijs bij leerlingen met psychiatrische problematiek.

Uiteraard gun je iedere leerling een passend aanbod en vanzelfsprekend wil je als leerkracht alles uit een leerling halen hetgeen binnen zijn of haar mogelijkheden ligt.

Alleen is dat beleidsmatig sneller bepaald dan in de praktijk uitgevoerd. Leerkrachten zijn over het algemeen niet terdege getraind in het maken en uitvoeren van opbrengstgerichte handelingsplannen voor leerlingen met psychiatrische problematiek. Daarnaast hebben ze niet bepaald zeeën van tijd. Er blijkt een grote behoefte aan een leidraad bij het maken en in praktijk brengen van deze handelingsplannen.

Dit boek werkt als een kompas bij de aanpak van leerlingen met gedragsproblematiek / gedragsstoornissen, AD(H)D, autisme spectrum stoornissen / PDD (NOS), hechtingsproblemen / stoornissen, ouder kind relatie problemen, borderline in ontwikkeling, angststoornissen en depressies. Het boek beschrijft een specifieke methodiek en bevat:
Een korte en bondige uitleg over de problematieken, waardoor je de symptomen in de klas zeker zult herkennen.
Een beschrijving hoe je een professionele sterkte zwakte analyse maakt.
Richtlijnen met betrekking tot het ontwikkelingsperspectief per problematiek.
De bewezen belangrijke doelen waar men aan moet werken om de schoolse ontwikkeling vlot te trekken.
Per problematiek best practice handvatten.


Alle doelen staan in relatie tot het ontwikkelingsperspectief en zijn smart beschreven. De aanpak is bewezen effectief, goed uitvoerbaar en oplossingsgericht, gebruik makend van de gezonde ontwikkeling van de leerling. Qua tijdsinvestering maak je een dergelijk professioneel plan, na enige oefening, binnen 45 minuten!

Over de auteur:
Giel Vaessen werkt als zorgcoördinator en trainer op de Rec IV school de Buitenhof te Heerlen. Voorheen werkte hij als behandelcoördinator en systeemtherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast schreef hij diverse praktijkgerichte boeken en geeft hij cursussen aan ouderverenigingen, leraren en hulpverleners in de jeugdzorg.
Zie www.wervelkind.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.