Samenwerkingsgerichte hulpverlening bij multi-gestresseerde gezinnen

William C. Madsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Samenwerkingsgerichte hulpverlening bij multi-gestresseer ...

paperback/ gebrocheerd: € 40.10: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044128468, geïllustreerd, 375 blz., November 2011
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 660 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

serienaam/reeks: KOP-Serie

beschrijving

Over het boek:
Het werken met gezinnen met een complexe en multipele problematiek is geen sinecure. Maar hoeveel er ook kan foutlopen in een gezin, er zijn altijd ook zaken die wel goed gaan, en waaruit kracht en inspiratie kan worden geput. Cliënten zijn immers meer dan de som van hun problemen. Bij hulpverlening mag dus niet uitsluitend tijd worden besteed aan de analyse en correctie van oude problemen.

In plaats daarvan moet een hulpverleningsmodel worden aangeboden waarbij families weer voeling kunnen krijgen met de toekomst die ze voor zichzelf wensen, met hun mogelijkheden en uitdagingen. De hulpverlener is daarbij een 'waarderende bondgenoot'.

Met tal van casussen en voorbeelden van cliënt-hulpverlener dialogen worden de verschillende stappen en aspecten van deze manier van werken toegelicht.

Over de auteur(s):
William C. Madsen is directeur van het trainingsprogramma 'Samenwerkingsgerichte en narratieve therapieën' aan het Instituut voor Gezinstherapie in Cambridge.

De Nederlandse versie van het boek, gecoördineerd door Mies De Cock, is een initiatief van Begeleidingscentrum Wingerdbloei in Antwerpen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.