Kana 1 Hiragana 2 Katakana

snel Japans leren lezen en schrijven

James W. Heisig; Sarah Van Camp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kana 1 Hiragana 2 Katakana

paperback/ gebrocheerd: € 19.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044124248, 160 blz., May 2009
Formaat: 21.8 (h) x 15.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Het Japanse schrift bestaat eigenlijk uit drie verschillende soorten schriften: hiragana, katakana, (lettergrepenschriften) en kanji (Chinese karakters).

Die allemaal te leren lijkt misschien een hele klus, maar dankzij de unieke methode uit dit boek kan je op minder dan drie uur tijd en op een aangename en systematische manier een lettergrepenschrift leren lezen en schrijven. De ene helft van het boek behandelt hiragana, de andere helft katakana. Japanse lettergrepen worden geassocieerd met een Nederlands sleutelwoord via een soms prettig gestoord verhaaltje. Hierbij maak je gebruik van je verbeeldingskracht, meer bepaald je verbeeldingsgeheugen.

Deze zelfstudiemethode is opgedeeld in zes lessen. Door de instructies onderaan elke bladzijde te volgen, wordt de lezer kriskras door het boek geloodst en leert hij de kana op de meest snelle en efficiënte manier lezen en schrijven. Ook voor lezers die het Japanse schrift reeds tot op zekere hoogte beheersen, is dit boek interessant als opfrissing. Van elke kana worden zes verschillende typogrammen aangeboden én het originele Chinese karakter waarvan de kana is afgeleid.

Over de auteur(s):
James W. Heisig doceert godsdienstfilosofie aan de Nanzan University for Religion and Culture in Nagoya, Japan.
Sarah Van Camp is japanoloog en antropoloog. Ze heeft jaren gewerkt als docent Japans in verschillende taalinstituten en is momenteel werkzaam als vertaler en consultant Japanse zakencultuur in bedrijven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.