Ik leer beter leren Handleiding

verbetering van studievaardigheden

Inke Brugman; Lenneke Bazen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik leer beter leren Handleiding

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789044123012, 73 blz., March 2010
Formaat: 29.8 (h) x 21.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 235 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Over het boek:
Efficiënt leren vereist bepaalde vaardigheden. De praktijk leert dat de meeste leerlingen van het voortgezet onderwijs deze studievaardigheden onvoldoende bezitten. Vanuit die vaststelling is dit boek geschreven. Het is een hulpmiddel voor iedereen die gericht met jongeren aan de slag wil op het gebied van studievaardigheden. De hier ontwikkelde methodieken zijn tegelijk toegespitst op leerlingen met leermoeilijkheden of met een ontwikkelingsstoornis, zoals autisme. Immers, vooral deze leerlingen hebben behoefte aan een gestructureerde methode, waarin zij stapsgewijs de vaardigheden kunnen aanleren. Deze methodes kunnen zowel klassikaal als individueel gehanteerd worden.

De Handleiding staat uitgebreid stil bij de manier waarop elke docent de methodieken kan toepassen in specifieke situaties.

In het bijhorende Werkboek staat oefenmateriaal voor de leerlingen.

Over de auteur(s):
Inke Brugman, orthopedagoog, is oprichter-directeur van Spectrum Brabant, Centrum voor zorg en onderwijs gevestigd in Veldhoven. Lenneke Bazen is studiecoördinator bij Spectrum Brabant. Zij begeleidt leerlingen met ontwikkelingsproblematiek, zoals ASS en ADHD.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.