Navigeren in de sociale wereld

J. Macafe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Navigeren in de sociale wereld

gebonden: € 35.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044119305, geïllustreerd, 259 blz., December 2006
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 761 gram.

Uitgever: Garant

serienaam/reeks: Fontys OSO-Reeks

redactie: J. van Balkom; Erno Mijland

beschrijving

De diagnostiek van stoornissen in het autismespectrum krijgt steeds meer vorm. Maar wat kun je betekenen voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als de diagnose is gesteld? Voor hen zijn onze sociale wereld en hun eigen emoties vaak ondoorgrondelijk. Velen voelen zich als van een andere planeet.
Een normale tot randnormale begaafdheid biedt volgens auteur Jeanette L. McAfee. M.D. aanknopingspunten om beter te leren functioneren in het alledaagse leven. In dit boek expliciteert ze daartoe op een cognitieve manier wat voor neurotypische mensen vanzelfsprekend is: gezichtsuitdrukkingen bij emoties, beurtwisselingen in gesprekken. hulp vragen en hulp aanbieden, met wie je wel priv voelens deelt en met wie niet. Vanuit deze kennis leren de kinderen en volwassenen stapje voor stapje. door reflectie en experimenteren om zich meer op hun gemak te voelen in die vreemde wereld van de 'gewone mensen'.
Navigeren in de sociale wereld biedt een zorgvuldig opgebouwd leerplan met concrete oefeningen en aanwijzingen, zowel voor kinderen en volwassenen met een autismespectrumstoornis als hun ouders en begeleiders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.