Ouderschap onder druk

Erik De Belie; Geert Van Hove

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ouderschap onder druk

paperback/ gebrocheerd: € 20.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044116748, 212 blz., December 2015
Formaat: 23.8 (h) x 15.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: Maklu, Uitgever

beschrijving

Wanneer ouders tot het besef komen dat hun kind een verstandelijke beperking heeft, dan overheersen in een eerste fase vaak ontgoocheling en verwarrende gevoelens. Hun toekomstperspectieven worden grondig door elkaar geschud. Er duiken veel onzekerheden op met betrekking tot hun mogelijkheden om zich 'goed genoeg' af te stemmen op de speciale noden van hun kind.
Het is dan ook wenselijk om deze ouders te ondersteunen bij dit complexe proces. Mits een gepaste ondersteuning slagen vele ouders erin om tot aanpassingen te komen die door hen en door hun kinderen als erg waardevol worden ervaren.

In het eerste deel van dit boek gaat de aandacht naar de ouderschapsconstellatie (het ouder worden) en naar het zoeken naar en het verwerken van de diagnose. Er wordt een kader voorgesteld om de 'emotionele beschikbaarheid' van ouders ten aanzien van hun kinderen te ondersteunen.
Het tweede deel bevat vijf ervaringsverhalen van ouders die hun zoekproces op een persoonlijke manier beschrijven. Ze besteden bijzondere aandacht aan hun eigen beleving, de relatie met hun kind en hun contacten met familie, vrienden en diverse hulpverleners. Ouderschap onder DRUK is zowel een boek voor ouders als voor hulpverleners, in de hoop hun wederzijdse dialoog verder te inspireren.

Over de auteur
Erik De Belie is orthopedagoog en psychodynamisch kindertherapeut. Hij was verbonden aan de vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent.
Geert Van Hove is orthopedagoog en hoofddocent aan de vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.