Wereld van de schaakopening 3

introductie tot de openingstheorie, 1.e2-e4

Paul van der Sterren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wereld van de schaakopening 3

paperback/ gebrocheerd: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043909181, geïllustreerd, 294 blz., July 2006
Formaat: 23.4 (h) x 15.7 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 522 gram.

Uitgever: Tirion Sport

beschrijving

De wereld van de schaakopening
Introductie tot de openingstheorie
Deel 3 . 1.e2-e4
Iedere schaker, van beginner tot gevorderde, worstelt met de vraag welke opening hij moet kiezen. De meeste openingsboeken zijn gespecialiseerd en geven daar eigenlijk geen antwoord op.
Paul van der Sterren begint bij zet en geeft een overzicht van alles wat in de loop der jaren aan openingstheorie bedacht is. In drie delen komen alle openingen aan bod, met veel aandacht voor uitleg en achtergronden.
Deel 3 gaat over 1.e2-e4, wits meest populaire beginzet en het startpunt van zowel de oudste als van de meest actuele openingstheorie. Alle openingen die na 1.e2-e4 mogelijk zijn worden behandeld.
Deze serie is geschikt voor iedereen die zijn kennis van schaakopeningen wil vergroten. Voor de beginner is het een introductie en voor de clubschaker een verhelderend overzicht. Een must voor iedere schaakliefhebber!
Met een voorwoord van Frits Wagenvoorde
Paul van der Sterren (1956) is grootmeester en tweevoudig Nederlands kampioen. Na 35 jaar is hij gestopt met wedstrijdschaak maar geeft nog wel training aan talentvolle jeugdschakers. Van der Sterren was 20 jaar redacteur van schaakuitgaven en heeft daarnaast ook zelf diverse schaakboeken geschreven.
Tot deze serie behoren verder: Deel 1: 1.d2-d4 en Deel 2: Flankspelen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.