Het Christus mysterie

Hoe Gods tegenwoordigheid alles wat je ziet, hoopt en gelooft kan veranderen

Richard Rohr

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Christus mysterie

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043532006, 272 blz., August 2019
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: KokBoekencentrum Non-Fictie

vertaald door: Daan Savert

beschrijving

Richard Rohr komt in het radicaal theologische boek ‘Het Christus mysterie’ met een voor westerse christenen prikkelende stelling over de naam Jezus Christus. De betekenis van het woord Christus is niet (zoals velen denken) de achternaam of eretitel van Jezus, maar een aanduiding die veel universeler en verstrekkender is dan slechts horend bij de man uit Nazaret. Voor wie deze fundamentele waarheid ontdekt, wordt het christelijk geloof veel meer dan de belijdenis dat Jezus God is. Je leert zien dat God zijn hele schepping doordringt en overal om ons heen aanwezig is. Hij is te ontmoeten in iedereen die je tegenkomt.

De franciscaan Richard Rohr verbindt de kloosterspiritualiteit en mystiek met grote thema’s. Eerder schreef hij ‘De goddelijke dans’.

‘Rohr ziet Christus overal, en niet alleen in mensen.’ – Bono

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

De franciscaan Richard Rohr verbindt de kloosterspiritualiteit en mystiek met grote theologische thema’s. Hij heeft in zijn boeken aandacht voor contemplatie en wil ons bewegen tot radicale compassie voor mensen in nood. Van hem verschenen de volgende titels in het Nederlands De goddelijke dans, Het Christus Mysterie en Spirutueel Bijbellezen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.