Ik ben Malala

Jongereneditie. hoe één meisje opkwam voor het recht op onderwijs en de wereld veranderde

Malala Yousafzai; Patricia McCormick

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik ben Malala

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789043525152, geïllustreerd, 224 blz., December 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Kosmos Uitgevers

vertaald door: Margriet Visser

beschrijving

In ‘Ik ben Malala’ (voor jongeren) schrijft Malala Yousafzai het verhaal van haar strijd voor onderwijs voor iedereen. In zeer korte tijd groeide ze uit tot een internationaal symbool van vreedzaam protest en in 2014 werd ze winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede.
Zij was nog maar tien jaar oud toen de Taliban de macht overnam in de plaats waar zij woonde in Pakistan. Vrouwen mochten niet meer naar de markt. Meisjes mochten niet meer naar school. Maar Malala vocht voor haar recht op onderwijs. Op 9 oktober 2012 werd ze van dichtbij door het hoofd geschoten toen ze met de schoolbus onderweg was naar huis. Ze overleefde de aanslag. Vanuit haar nieuwe huis in Birmingham vervolgt ze haar campagne voor onderwijs voor alle kinderen in elk land. Op haar zestiende verjaardag spreekt Malala in New York de Verenigde Naties toe en pleit voor onderwijs voor alle kinderen.
‘Vrede in elk huis, op elke straat, in elk dorp, in elk land – daar droom ik van. Onderwijs voor alle jongens en meisjes op aarde. Het is mijn recht op school te zitten en boeken te lezen, samen met

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.