Sporen van de verborgen god

Gijs Dingemans

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043518895, 310 blz., July 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Kok

beschrijving

Beste lezer,
Dit boek is een poging om iets te zeggen over het grote Mysterie van het bestaan. Ik probeer vanuit een modern wereldbeeld en een hedendaags levensgevoel te schrijven over religie. En omdat dat moderne wereldbeeld grotendeels wordt bepaald door de evolutietheorie, zet ik ook de ontwikkeling van de religie in dat perspectief. Door de vorderingen op het gebied van wetenschap en techniek hebben we een ander zicht op de wereld om ons heen gekregen. Oude voorstellingen worden opgenomen in nieuwe inzichten. En zo verandert ook de religie. Het ‘oude’ geloof vraagt om een ‘nieuwe’ inkadering en dus ook om een nieuw perspectief en soms ook om andere woorden en beelden.
Ik wil het in dit boek opnemen voor het christelijk geloof, dat al 2000 jaar lang ons denken en handelen in Europa en Amerika mede heeft gevormd, geïnspireerd en uitgedaagd. Maar ik probeer ook rekening te houden met het feit dat wij in de loop van de laatste eeuw een totaal andere kijk op de wereld hebben gekregen. En dat dus de veranderingen in ons huidige wereldbeeld ook om andere vormen van christelijk geloof vragen. En aan dat veranderende religieuze besef probeer ik een bijdrage te leveren door grote nadruk te leggen op de invloed van de Geest van God.
Ik zeg het maar klip en klaar: ik probeer nieuwe woorden en beelden te vinden voor het oude christelijke geloof binnen een modern evolutionair belevingskader. Of mij dat is gelukt, mag u nu - uiteraard na lezing van dit boek! - zelf beoordelen.
Gijs Dingemans

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.