Wetgeving, beleid en financiering in de zorg voor het mbo met datzaljeleren.nl

Ankie van Vuuren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wetgeving, beleid en financiering in de zorg voor  ...

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043037228, geïllustreerd, February 2020
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 479 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Elke (mbo-)verpleegkundige krijgt in de praktijk te maken met wetgeving, beleid en financiering. Deze onderwerpen hebben niet altijd direct te maken met de zorgverlening. Ze bieden je wel het kader waarbinnen je als verpleegkundige de zorg op een zo goed mogelijke manier kunt leveren.

Wetgeving, beleid en financiering in de zorg introduceert deze onderwerpen stuk voor stuk. In het eerste hoofdstuk worden de ontwikkelingen in de zorg binnen Nederland beschreven. Daarna worden de verschillende werkvelden in de zorg behandeld en leer je hoe de zorg in Nederland is georganiseerd. Vervolgens komen wet- en regelgeving, (beroeps)ethiek en financiering van de zorg aan de orde. Alles wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende foto’s, voorbeelden en casuïstiek. Ten slotte gaat de auteur nader in op actuele thema’s, zoals e-health en domotica. Dankzij de heldere schrijfstijl, de overzichtelijke opbouw en de vele praktijkvoorbeelden is Wetgeving, beleid en financiering in de zorg zeer toegankelijk voor mbo-studenten.

Wetgeving, beleid en financiering in de zorg wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform Datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodulen van ExpertCollege. Deze modulen helpen je het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Ankie van Vuuren is verplegingswetenschapper en eigenaar van Skills2Care, een bij- en nascholingsbureau voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zij geeft regelmatig trainingen en scholingen over indicatiestelling, klinisch redeneren, evidence-based practice en verschillende andere zorggerelateerde onderwerpen. Zij geeft daarnaast les aan mbo- en hbo-studenten verpleegkunde.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.