Materiaalkunde

Kenneth G. Budinski; Michael Budinski

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Materiaalkunde

paperback/ gebrocheerd: € 75.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043037037, geïllustreerd, April 2020
Formaat: 27.1 (h) x 20.4 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1554 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Als gouden standaard in de markt geeft Materiaalkunde een volledig overzicht van het vakgebied: alle belangrijke materialen die worden gebruikt in werktuigbouwkundige constructies komen aan de orde – zoals metalen, kunststoffen en keramiek. Per materiaalgroep behandelen de auteurs:
• de belangrijkste eigenschappen;
• de manier van verwerking;
• de beperkingen;
• de belangrijkste keuzeaspecten met betrekking tot constructies;
• de manier van specificatie in een technische tekening of een ontwerp.

Nieuw in deze negende herziene editie is aandacht voor de impact van nieuwe technieken zoals additive manufacturing, 3D-printen, nano en biobased. Door het hele boek is informatie geüpdatet, de terminologie en de nummering van standaards zijn bijgewerkt, en er zijn nieuwe illustraties en afbeeldingen toegevoegd. Deze editie bevat meer praktijkvoorbeelden en -cases, met extra aandacht voor duurzaamheid.

Dit boek is uitstekend geschikt als inleiding in de materiaalkunde voor studenten in het hoger technisch onderwijs, maar zal ook goed dienstdoen als referentie na de studie.

Met de toegangscode voor de digitale leeromgeving MyLab hebben studenten de be - schikking over onder meer de eText (de digitale versie van het boek), een begrippentrainer, meerkeuzevragen per hoofdstuk en veel video’s die de theorie uit het boek inzichtelijk maken.

Het vader-zoon auteursduo Kenneth G. Budinski en Michael K. Budinski heeft samen bijna zeventig jaar ervaring in de materiaalkunde. Sinds de eerste editie, veertig jaar geleden, is dit boek voortdurend aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Het mag dan ook met recht een klassieker genoemd worden. De Nederlandstalige bewerking is verzorgd door William Wei. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de ontwikkeling en toepassing van standaard en geavanceerde materialen in verschillende industriebranches, zoals de luchtvaart, transport en energie, composieten en coatings, schadeonderzoek, en de conservering en restauratie van cultureel erfgoed.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.