Data als succesfactor met MyLab NL toegangscode

Business Intelligence en datawarehousing

Karien Verhaegen; Paul van der Linden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Data als succesfactor met MyLab NL toegangscode

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043037006, geïllustreerd, March 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 453 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

We leven in een digitale wereld en de brandstof voor de digitale wereld is data.
Data als succesfactor geeft aan hoe je de groeiende stroom data binnen organisaties kunt organiseren, er kennis en informatie uit kunt verkrijgen en die in de praktijk kunt toepassen. Daarbij spelen nieuwe technologieën en begrippen een belangrijke rol: Analytics, Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Data Lakes, Data Labs, Hadoop en Map/Reduce.

In deze nieuwe editie (voorheen Business Intelligence en datawarehousing) wordt de techniek gerelateerd aan het doel: processturing. Stuurprocessen zijn het uitgangspunt voor het ontwerp van de Business Intelligence (BI)-omgeving. Deze omvat de datawarehouse- en Data Lake-infrastructuur met de typische datamodellen en gegevensstromen. BI vereist ook een specifieke projectaanpak, een organisatieonderdeel voor het dynamische beheer, data governance, alignment en kwaliteitsbeheer. BI-experts leren om te gaan met tegengestelde belangen, uiteenlopende verwachtingen, scope creep, privacywetgeving en ethische vraagstukken.

Dit toegankelijk geschreven boek besteedt aandacht aan alle bovengenoemde aspecten en bevat veel praktijkvoorbeelden die de problematiek rond BI en datawarehousing inzichtelijk maken. Elk hoofdstuk bevat vragen en opdrachten waarmee kennis getoetst kan worden.

Data als succesfactor is geschikt voor studenten binnen het hoger onderwijs die een aan ICT-gerelateerde opleiding volgen. Daarnaast is het boek bruikbaar voor professionals die met BI en datawarehousing te maken hebben.

Karien Verhagen is een veelzijdig wetenschapper met een brede kennis. Zij heeft in de loop der jaren voor veel grote en kleine klanten datawarehouses en BI-omgevingen ontworpen.
Paul van der Linden is Principal Consultant bij Capgemini Insights & Data en heeft in de afgelopen twintig jaar organisaties geholpen om de transitie naar digitale organisatie te maken.

In MyLab hebben studenten en docenten de beschikking over een uitgebreide hoeveelheid ondersteunend materiaal:
• eText (de digitale versie van het boek)
• Begrippentrainer
• Toetsvragen
• Datasets
• Cases


www.pearson.com/nl
www.pearson.com/be
www.pearsonmylab.nl
www.pearsonmylab.be

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.