Psychiatrie in de verpleegkunde

Jeffrey S. Nevid; Spencer A. Rathus; Beverly Greene

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychiatrie in de verpleegkunde

paperback/ gebrocheerd: € 66.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043036412, geïllustreerd, March 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In Psychiatrie in de verpleegkunde maak je op grondige en boeiende wijze kennis met de verschillende facetten van de psychiatrie vanuit een verpleegkundige invalshoek. Het boek behandelt de oorzaken, symptomen en behandelingen van uiteenlopende psychische stoornissen, zoals angst- en eetstoornissen, schizofrenie en depressie.

In dit boek wordt een theoretische basis gelegd en worden verschillende vormen van afwijkend gedrag behandeld. De theorie is verrijkt met persoonlijke verhalen van patiënten met psychische aandoeningen. In elk hoofdstuk staan daarnaast kaders over eigentijdse problemen en onderzoeksgebieden. Met dit boek worden studenten uitgedaagd kritisch na te denken over psychiatrische kwesties.

Er is speciaal aandacht voor de rol van verpleegkunde in het psychiatrische werkveld. Het nieuwe beroepsprofiel van de verpleegkundige, het verpleegkundig proces, ethisch zorgverlenen en de rol van intuïtie worden besproken. Daarnaast zijn de verpleegkundige diagnostiek en interventies voor de meest voorkomende stoornissen opgenomen.

Deze negende editie is geheel geactualiseerd aan de hand van de nieuwste onderzoeksresultaten en de uitgave van de DSM-5.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl, waar je adaptieve en vraaggestuurde e-learningmodules kunt vinden, naast de digitale versie van het boek.

Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverley Greene zijn verbonden aan verschillende Amerikaanse universiteiten en hebben veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie en psychiatrie. De Nederlandstalige bewerking is tot stand gekomen dankzij Auke Bos, Henk van den Adel en Henk Chevalking, alle drie als docent verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Psychiatrie in de verpleegkunde

paperback/ gebrocheerd: € 69.95

Psychiatrie in de verpleegkunde

paperback/ gebrocheerd: € 69.95
In Psychiatrie in de verpleegkunde maak je op grondige en boeiende wijze kennis met de verschillende facetten van de psychiatrie vanuit ...

Meer boekennieuws op Facebook.