Verpleegtechnische handelingen voor het MBO

Asaf Gafni; Iris Verhagen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verpleegtechnische handelingen voor het MBO

paperback/ gebrocheerd: € 84.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043036313, October 2018
Formaat: 26.7 (h) x 19.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1037 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Als verpleegkundige of verzorgende kun je terechtkomen in diverse branches binnen de gezondheidszorg: je kunt in een algemeen of psychiatrisch ziekenhuis komen te werken, in een verpleeghuis, de gehandicaptenzorg, of verpleegkundige hulp verlenen in de thuisomgeving. De doelgroep waaraan je zorg verleent, kan dus heel divers zijn, maar de handelingen die je als zorgprofessional moet uitvoeren zijn vaak hetzelfde.

Verpleegtechnische handelingen voor het mbo verschaft jou, als zorgprofessional, de kennis die noodzakelijk is voor het correct uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Alle handelingen worden uitgelegd met behulp van handige stappenplannen en verhelderende foto's. De stappenplannen zijn waar mogelijk gebaseerd op de Vilans-protocollen, die door vrijwel elke zorginstelling in Nederland worden gebruikt. Als een Vilans-protocol voor een bepaalde handeling ontbreekt, wordt uitgegaan van de laatste Evidence Based-technieken. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je de handeling volgens de laatste inzichten aanleert.

In dit boek leer je niet alleen hoe je de handelingen moet verrichten, maar wordt ook gekeken naar de omgeving van de zorgvrager. Er is extra uitleg wanneer een handeling voor een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld ouderen of diabetespatiënten, een specifieke aanpak vergt. Jouw relatie als zorgprofessional met de zorgvrager staat dan ook altijd centraal.

Verpleegtechnische handelingen voor het mbo is geschreven voor studenten in het gezondheidsonderwijs en zorgprofessionals. Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor het leerplatform datzaljeleren.nl. Hier vind je de bijbehorende vraaggestuurde en adaptieve e-learningmodulen van ExpertCollege die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Asaf Gafni is spoedeisende hulparts, klinisch docent en auteur van diverse boeken voor de zorg.
Iris Verhagen is arts en senior auteur bij ExpertCollege.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.