Kwaliteit verbeteren in de zorg

Jonas Rubrech; Georgina Stuyling de Lange

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kwaliteit verbeteren in de zorg

paperback/ gebrocheerd: € 48.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043036290, geïllustreerd, August 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 442 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Kwaliteit verbeteren in de zorg is een praktisch handboek voor (toekomstige) zorgverleners. Het helpt je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om concrete verbeteringen in de praktijk door te voeren. Na een inleiding en een theoretisch kader in het eerste deel, wordt in deel twee stapsgewijs beschreven hoe je van een knelpunt tot een geïmplementeerde verbetering komt. Deel drie vormt een naslagwerk van hulpmiddelen en vaardigheden die je tijdens een verbeterproject kunt inzetten, zoals samenwerken, communiceren en diverse analysemethoden.

Kwaliteit verbeteren in de zorg is geschreven voor verpleegkundestudenten in het hoger onderwijs. Door de goede aansluiting op de zorgpraktijk kan dit boek ook voor zorgprofessionals van grote waarde zijn. Je wordt uitgedaagd om actief, kritisch en constructief werk te maken van kwaliteit.
Deze tweede editie is geactualiseerd en sluit volledig aan bij de huidige wet- en regelgeving. Daarnaast is er meer aandacht voor mechanismen van verandering, borging en verbeterkracht.

'Laat dit boek een bron en inspiratie zijn voor verpleegkundigen om hun vak nog beter te kunnen uitoefenen. Voor de toch al hoog aangeschreven kwaliteit van zorg in ons land draagt dit boek bij aan de verdere verbetering hiervan.' - Henk Bakker, Voorzitter Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Je vindt daar opdrachten, oefenvragen en praktische hulpmiddelen die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Jonas Rubrech is adviseur en medeoprichter van Zorgverbeteraars. Hij leidt, met een mensgerichte en pragmatische insteek, veranderprojecten binnen zorginstellingen.
Georgiana Stuyling de Lange is gezondheidszorgpsycholoog en werkzaam als hoofdbehandelaar binnen de forensische transculturele psychiatrie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.