Marktonderzoek

Methoden en toepassingen

Patrick De Pelsmacker; Patrick Van Kenhove

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Marktonderzoek

paperback/ gebrocheerd: € 63.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043036252, geïllustreerd, March 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 781 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Het boek Marktonderzoek behandelt de methodologie van onderzoek en is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast is dit boek zeer geschikt als leidraad voor marktonderzoekers en marketingverantwoordelijken bij het uitvoeren en leiden van onderzoek.

In Marktonderzoek wordt de methodologie van het onderzoek (gegevensverzameling en -analyse) op heldere wijze uitgelegd. Er wordt ruim aandacht besteed aan de toepassing van de technieken op specifieke marketingproblemen, zoals onderzoek bij nieuwe producten, klantensatisfactie en segmentatie. Elke techniek wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de marketing- en marktonderzoekspraktijk.

In deze vijfde editie is de inhoud van een aantal hoofdstukken grondig bijgewerkt. De hoofdstukken over kwalitatief onderzoek, gegevensverzameling, schaalmeting en data science in marketing zijn grondig bewerkt. Een aantal nieuwe trends, methodes en inzichten werd in de hoofdstukken geïntegreerd. In verschillende hoofdstukken is meer aandacht gegeven aan technieken en toepassingen van online onderzoek. Tot slot werd het boek van extra praktijkvoorbeelden en onderzoeksinzichten voorzien.

Op MyLab is voor studenten en docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een eText, meerkeuzevragen, open vragen en statistische oefeningen en een docentenhandleiding. Op het docentengedeelte van de website staan ook voorbeelden van zowel goede als slechte vragenlijsten, die de docent kan gebruiken om studenten te helpen met het ontwikkelen van vragenlijsten.

Patrick De Pelsmacker is gewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Antwerpen en buitengewoon hoogleraar Marketing aan de Universiteit Gent.
Patrick Van Kenhove is gewoon hoogleraar Marketing en Marktonderzoek aan de Universiteit Gent.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting:Met MyLab NL toegangscode
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.