Computernetwerken

Een top-downbenadering

James F. Kurose; Keith W. Ross

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Computernetwerken

paperback/ gebrocheerd: € 68.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043036214, November 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 1098 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

Dit boek biedt een top-downbenadering van het vakgebied computernetwerken. De auteurs beginnen met de protocollen van de applicatielaag en pas daarna komen de protocollen van de lagergelegen lagen in de protocolstack aan bod. Hierdoor onderscheidt Computer netwerken zich van andere boeken die een meer conceptuele benadering van computernetwerken geven. Bekende en actuele voorbeelden, waarvan vele ontleend zijn aan het internet, maken het de student vanaf het begin duidelijk dat werken met netwerken meer omvat - en leuker is - dan het vaststellen van protocollen en formats met behulp van droge standaarden. Elk hoofdstuk bevat vragen en praktijkopdrachten en wordt afgesloten met een interview waarin telkens een kopstuk uit de geschiedenis van de ontwikkeling van computernetwerken aan het woord komt.

Nieuw in de zevende editie:
* De complete tekst is geactualiseerd en is up-to-date met de recentste ontwikkelingen in draadloze netwerken, met name de 802.11 (WiFi) netwerken en cellulaire netwerken, inclusief 4G en LTE.
* Paragrafen over videostreaming en content distribution networks zijn toegevoegd, aangevuld met casestudy's over Netflix en YouTube.
* Stof over packet scheduling is toegevoegd. Ook is er een nieuwe paragraaf over gegeneraliseerde forwarding zoals toegepast bij SDN.
* Het boek bevat een toegangscode voor MyLab, waarop je veel Engelstalig aanvullend materiaal vindt, waaronder video's, Java-applets en interactieve oefeningen.

Computernetwerken is geschreven voor studenten aan informaticaopleidingen binnen het hoger onderwijs. Daarnaast is het geschikt voor iedereen die meer wil weten over computernetwerken.

James F. Kurose is hoogleraar informatica aan de University of Massachusetts, Amherst. Keith W. Ross is hoogleraar informatica aan de Polytechnic University in Brooklyn. Leo van Moergestel werkt als docent bij de Hogeschool Utrecht en als onderzoeker bij de Universiteit Utrecht.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.