Professioneel communiceren in de zorg

Titia Struiving; Pit van Nes; Thom Rijpstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Professioneel communiceren in de zorg

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043035897, geïllustreerd, June 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 364 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

illustrator: Japie Beumkes

beschrijving

In Professioneel communiceren in de zorg staat de verpleegkundige als communicerende collega centraal. Professionals met verschillende achtergronden en startniveaus moeten met elkaar samenwerken om een goed team te kunnen vormen en dat lukt alleen wanneer zij effectief communiceren.

Met dit boek verwerf je kennis en inzicht in de onderliggende basisprocessen van communicatie. Je leert hoe je op basis van kennis en analytisch vermogen adequaat en professioneel kunt communiceren als verpleegkundige. Dat houdt niet in dat je nooit meer fouten maakt, maar wel dat je weet hoe je die fouten herstelt.

Aan de hand van waargebeurde casuïstiek en voorbeelden wordt de link met de verpleegkundige beroepspraktijk gelegd. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van evidence based principes. Hierdoor past het boek goed in het curriculum van elke verpleegkundeopleiding in Nederland en Vlaanderen. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn uitgebreide oefeningen opgenomen, zoals klassikaal uit te voeren rollenspellen en discussies.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Je vindt daar video's, animaties en diverse oefeningen die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Titia Struiving is tekstschrijver en communicatieadviseur in Groningen. Pit van Nes en Thom Rijpstra zijn als docent verbonden aan de opleiding Verpleegkunde van De Haagse Hogeschool.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.