Evidence based practice

handboek voor verpleegkundigen

Jeffrey Stolp; Ingrid Schouten; Floor den Boer; Mariska Zegers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Evidence based practice

paperback/ gebrocheerd: € 40.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043035736, geïllustreerd, April 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het toepassen van Evidence Based Practice is voor de hedendaagse zorgprofessional een onmisbare competentie. Om tot de beste verpleegkundige beslissing te komen, kijken we bij Evidence Based Practice naar wetenschappelijke data, de professionele kennis van de zorgprofessional en de voorkeuren van de patiënt. Zorgprofessionals worden geacht hun verpleegkundig handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

Het zoeken naar wetenschappelijk bewijsmateriaal en de interpretatie hiervan dient op zorgvuldige wijze te gebeuren. Dit handboek biedt hiervoor een stappenplan. Daarnaast leer je hoe je de conclusies van een onderzoek kunt vertalen naar de praktijk, met aandacht voor de rollen van de zorgprofessional en die van de patiënt. De auteurs lichten alle facetten van Evidence Based Practice toe aan de hand van afbeeldingen, schema's en praktijkvoorbeelden, en bieden concrete handvatten voor de praktische uitvoering ervan. Voor de geïnteresseerde lezer bevat het boek bovendien kaders met extra achtergrondinformatie.

Dit boek is geschreven voor de hbo-verpleegkundige, maar is zeker ook van toegevoegde waarde voor iedere kritische zorgprofessional.

Evidence Based Practice wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Je vindt daar video's, animaties en diverse oefeningen die je helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Jeffrey Stolp werkt momenteel aan een promotieonderzoek op het gebied van Learning Analytics in een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en ExpertCollege, waar hij ook doceert. Ingrid Schouten is werkzaam als artsdocent aan het VU medisch centrum, waar zij coassistenten opleidt. Bij Expert- College ontwikkelt zij medische e-learning en doceert zij BLS/ALS- en ABCDE-opvang aan artsen en verpleegkundigen. Floor den Boer is als arts werkzaam op de Intensive Care van het Flevoziekenhuis. Daarnaast doceert zij BLS/ ALS- en ABCDE-opvang aan artsen en verpleegkundigen bij ExpertCollege. Epidemioloog en arts Marissa Zegers heeft als inhoudsdeskundige bijgedragen aan dit boek. Zij is werkzaam op de Intensive Care van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Evidence Based Practice

paperback/ gebrocheerd: € 40.95

Meer boekennieuws op Facebook.