Inleiding tot de gezondheidszorg

Ankie van Vuuren; Pieternel Dijkstra; Bianca Smeets

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding tot de gezondheidszorg

paperback/ gebrocheerd: € 38.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043035576, geïllustreerd, June 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 466 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

beschrijving

De gezondheidszorg is continu in beweging. Veranderende wetgeving, een andere manier van denken over gezondheid en ziekte, de vergrijzing en bezuinigingen maken van de gezondheidszorg een interessant maar soms ook ingewikkeld werkveld. Inleiding tot de gezondheidszorg heeft als doel studenten wegwijs te maken in dit dynamische werkveld. Elk hoofdstuk behandelt een belangrijk thema van de gezondheidszorg, met zo veel mogelijk aandacht voor recente ontwikkelingen.

In deze tweede editie zijn diverse onderwerpen geactualiseerd. Zo is er nieuwe informatie over de nuldelijnszorg en wordt aandacht besteed aan behavioral change techniques. Ook bevat deze editie de laatste stand van zaken op het gebied van de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg.

Ter ondersteuning en verlevendiging van de stof is een doorlopende casus opgenomen. Deze casus helpt de student de verschillende onderwerpen vanuit het perspectief van zowel de zorgvrager als de zorgprofessional te bekijken. Daarnaast bevat het boek kaders met voorbeelden, toelichting of verdieping bij de tekst en wordt elk hoofdstuk afgesloten met opdrachten.

Inleiding tot de gezondheidszorg is gericht op toekomstige verpleegkundigen. Veel van de behandelde onderwerpen zijn echter ook van belang voor andere zorgprofessionals.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform datzaljeleren.nl. Je vindt daar adaptieve, vraaggestuurde oefeningen die je op een efficiënte manier helpen om het studiemateriaal onder de knie te krijgen.

Ankie van Vuuren is verplegingswetenschapper en werkt als onderwijsontwikkelaar voor diverse mbo- en hbo-opleidingen. Daarnaast verzorgt zij trainingen en scholingen voor professionals binnen de sector zorg en welzijn. Zij is eigenaar van Skills2Care.
Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en werkzaam als onafhankelijk onderzoeker, schrijver en docent. Zij is lector en hoofddocent van verschillende opleidingen Toegepaste Psychologie en mede-eigenaar van SosTrainingen.
Bianca Smeets is werkzaam als psycholoog, schrijver, docent en coach. Zij is hoofddocent van diverse opleidingen Toegepaste Psychologie en is mede-eigenaar van SosTrainingen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.