Programmeren in Java met BlueJ

een 'objecten eerst'-benadering

David J. Barnes; Michael Kölling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Programmeren in Java met BlueJ

paperback/ gebrocheerd: € 61.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789043034999, geïllustreerd, February 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 978 gram.

Uitgever: Pearson Benelux B.V.

bewerkt door: Kris Hermans

vertaald door: Michiel Kelder; Louis Rijk Vertalingen; Marianne Kerkhof

beschrijving

Dit boek is een inleiding tot objectgeoriënteerd programmeren in Java met behulp van BlueJ: een omgeving die speciaal is ontwikkeld voor het leren programmeren in Java.

In Programmeren in Java met BlueJ komen objecten op de eerste plaats. De vaak als abstract beschouwde concepten van objecten en klassen komen in BlueJ tot leven in een gemakkelijk manipuleerbare, visuele vorm. Zo kan de student rechtstreeks objecten van een klasse maken en direct de methodes ervan aanroepen.

Belangrijke kenmerken van dit boek:
* Probleemoplossing aan de hand van projecten
Elk hoofdstuk begint met een analyse van de vraagstukken. Vervolgens worden taalconstructies besproken waarmee de vraagstukken kunnen worden opgelost.
* Verdiepende herhaling
Moeilijke onderwerpen worden in een vroeg stadium geïn - troduceerd, om in latere hoofdstukken in een andere context opnieuw te worden belicht.
* Pearson MyLab
Op www.pearsonmylab.nl vind je onder andere de vernieuwde eText, een begrippentrainer met de belangrijkste concepten uit het boek, de bestanden voor de projecten en VideoNotes: korte video's met extra uitleg van de theorie.

Deze zesde editie is aangepast aan versie 8 van Java. Deze versie is binnen een paar jaar volledig doorgedrongen in de praktijkwereld. Met Java 8 wordt het functioneel programmeren geïntroduceerd. Lambda-expressies en de bijhorende technieken voor het verwerken van collecties (streams, filters, maps en reducties) komen onder meer aan bod. Daarnaast wordt nog steeds belang gehecht aan het introduceren van objectgeoriënteerd programmeren, waarbij het boek zo is opgesteld dat de hoofdstukken over functioneel programmeren optioneel kunnen worden gemaakt. Daarmee is het boek ook geschikt voor gevorderden op dit gebied.

David J. Barnes en Michael Kölling werken aan de Universiteit van Kent in Canterbury. Kölling is een van de ontwikkelaars van de BlueJ-software. De Nederlandstalige bewerking is verzorgd door Kris Her mans, verbonden aan Hogeschool PXL in Hasselt.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.